Помощникът на Владимир Путин - Владислав Сурков, издаде плановете на Путин за хибридната война, пише руското издание "Обозреватель".

Изданието цитира социолога Игор Ейдман, който подчертава, че за първи път представител на руските власти признава, че Кремъл води настъпателна информационна война.

Става дума за пространна статия на Сурков във в. "Независимая газета", в която той възхвалява режима на Путин. Като негов позитив той посочва намесата в западните общества.

"Чуждестранните политици приписват на Русия намеса в избори и референдуми по цялата планета. В действителност е още по-сериозно - Русия се намесва в мозъците им и те не знаят какво да правят с промененото си съзнание." - пише Сурков.

"След провала през 90-те страната ни отказа да взема идеологически заеми и сама започна да произвежда смисли и премина в информационно контранастъпление срещу Запада." - казва още помощникът на Путин.

Невиждан от 13 г. брой руснаци притеснени за посоката на Русия

Невиждан от 13 г. брой руснаци притеснени за посоката на Русия

Страната се движи "в погрешна посока"

Откровенията му предизвикаха лавина от критики в мержата.

"Терминологията издава у Сурков стар наркоман, който отдавна пребивава в "състояние на променено съзнание", явно затова и се е разприказвал." - пише Игор Ейдман.

По думите му, промяната в съзнанието, промиването на мозъка на противника, е очевидна цел на всяка информационна война.

Това, което Сурков разказа за целите на Кремъл в хибридната война, без друго беше ясно. Важното е, че светът получи официално потвърждение за това от един от нейните организагтори." - обобщава социологът.