Ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки съобщава в канала си в "Телеграм", че руски войски са се опитали да пробият границата край град Середина-Буда, граничен на Брянска област на Русия. Украински медии съобщават за пожари, възникнали по границата. По-късно самият Живицки отрече да е имало опит за преминаване на границата.

Обстрелът на този регион от руска територия продължава от сутринта. Около 5 попадения има в района на Есмани. Около 70 експлозии са чути в посока Бояро-Лежачи. За шест експлозии се съобщава в района на селището Сопич.

Руските медии обаче съобщават за над 15 000, включително и наемници, в котловината между Северодонецк и Лисичанск. Информацията е на зам.-министър на вътрешните работи на обявилата независимост Луганска народна република Виталий Киселев. Руските медии го цитират след негово изказване по Първи канал.

Според него основната задача на частите на въоръжените сили на Украйна край Лисичанск и Северодонецк е да унищожат инфраструктурата. Вчера той бил демонстрирал забранените боеприпаси, намерени в Рубижне, за които се твърди, че са били използвани от наемниците.

Според Киселев вероятно на тези войски е било наредено да не отстъпват и да се бият до смърт, въпреки че високопоставените им командири са избягали отдавна.