В случай на неуспех на президентските избори Петро Порошенко може да избяга от Украйна. Това обяви депутатът от Върховната рада Сергей Лещенко, който напусна фракцията "Блок Петро Порошенко".

Настоящият държавен глава на Украйна може да избяга или в Испания, където има недвижим имот, или в Молдова, "където живее неговият бизнес партньор олигархът Владимир Плахотнюк", обясни депутатът.

В центъра на Киев протестират за импийчмънт на Порошенко

В центъра на Киев протестират за импийчмънт на Порошенко

Полицията все още не е съобщила за нарушения на закона

"Тук проблемът не е само в Порошенко, но и че ще има огромен натиск за наказание на Порошенко. Тоест не само новият президент няма да обича Порошенко, но в обществото ще има огромен натиск той да бъде наказан", подчертава Лещенко.

Самият той е убеден, че Порошенко заслужава наказание.

"Защото той е замесен не просто в някои нечистоплътни неща, но и с банална тъпа корупция и прикрива корупцията на приятелите си, бидейки президент на Украйна. Знам го като човек, който лично е общувал с Порошенко", изтъква той.

По-рано за вероятно бягство на Порошенко съобщи бившият министър на икономиката Владимир Лановой.

Тимошенко предлага импийчмънт за Порошенко

Тимошенко предлага импийчмънт за Порошенко

За контрабанда на резервни части за украинската армия от Русия на завишени цени

Президентските избори ще се проведат в Украйна на 31 март. Според проучвания на общественото мнение през последните няколко месеца ръководителят на партията "Отечество" Юлия Тимошенко беше лидер в президентската надпревара, но комикът Владимир Зеленски в последно време я задмина. Рейтингът на сегашния държавен глава Петро Порошенко е около 20%.