Град Одеса два пъти тази нощ е бил цел на атаката на руските дронове. Атаката е осъществена от бецпилотни летателни апарати тип "Шахез", съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Кипер. Той съобщава, че има попадение в промишлен обект, като са нанесени щети по жилищни сгради и гражданска инфраструктура. Не се уточнява какъв е промишленият обект, който е ударен.

По предварителни данни има двама ранени. Кипер съобщи, че един човек е получил изгаряния, а друг е бил хоспитализиран с множество порязвания.

Сутринта украинските въоръжени сили съобщиха за унищожаването на 11 от 14 дрона тази нощ.

"За отразяването на въздушното нападение са включени зенитно-ракетни подразделения и мобилни огневи групи на ВВС и ВС на Украйна. В резултат на бойната работа в района на Одеса и Николаев са унищожени 11 дрона, се казва в съобщението.

Украинските въоръжени сили съобщиха още, че четири ракети С-300 са били изстреляни от Белгородска област в посока Харков, а друга е изстреляна от окупираната Донецка област.

Одеса отново е мишена на руска атака

Одеса отново е мишена на руска атака

Кремъл атакува с дронове

В сутрешната си сводка Генералният щаб на Украйна посочва, че под артилерийски обстрел в последните 24 часа са били над 100 населени места от Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска

Оперативната среда остава без значителни промени. В Купянското направление са отблъснати 6 атаки край Синкивка, Харковска област. В Лиманско направление са отблъснати 4 атаки на окупатори край Тернов, източно от Диброви, Донецка област и още 5 атаки в районите на Макеевка. В Бахмутско направление боевете продължават край Васюкивка, Богдановка, Ивановка и Клищиевка Донецка област. Руската армия не изоставя опитите за обграждане на Авдеевка, както и в Запорожкото направление за Работино.