Около 60 полицаи са били ранени по време на безредици в американския град Сиатъл, 47 участници в сблъсъците са били арестувани, съобщиха от местната полиция, цитирани от местните медии.

По-рано беше съобщено за около 45 задържани и 21 ранени полицаи. Полицията обяви случващото се в града за метеж.

Десетки арестувани след многохиляден протест в Сиатъл

Десетки арестувани след многохиляден протест в Сиатъл

Трима полицаи са били ранени

"През деня бяха ранени 59 полицаи, един от тях е хоспитализиран. Нараняванията са различни - от ожулвания и натъртвания до изгаряния и разкъсване на менискуса ... Полицейските служители задържаха 47 души до края на протеста за нападения, нежелание за разпръскване и възпрепятстване на полицейските действия", се казва в изявление на полицейското управление в Сиатъл.

На сайта си полицията публикува снимки на ранени служители и отбеляза, че протестиращите са замеряли униформените с камъни, бутилки и дървени предмети. Също така полицаи са пострадали от "взривни вещества". Тече разследване.

Тръмп изпрати федерални агенти в Сиатъл

Тръмп изпрати федерални агенти в Сиатъл

Решение на президента на САЩ

Вчера полицията съобщи, че протестиращите са подпалили строително ремарке и конструкции на територията на строящ се център за задържане на непълнолетни престъпници, а също така се опитали да взривят стените на полицейското управление.

Вълна от протести и безредици заля градовете в САЩ след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от бял полицай в Минеаполис. В интернет се появиха видеоклипове, в които полицията слага белезници на Флойд, поваля го на земята, а един от тях затиска врата на афроамериканеца с коляно. Флойд във видеото казва няколко пъти, че не може да диша, а след това утихва. Един полицай е обвинен в убийството, трима други - в съучастие в убийството.

Белият дом обяви освобождаването на Сиатъл от "автономната зона"

Белият дом обяви освобождаването на Сиатъл от "автономната зона"

Над 100 полицаи участваха в операция по разчистване