Съд в Брюксел осъди двама българи на 4 години затвор за сводничество, съобщи електронното издание „La Dernière Heure". Става въпрос за 42-годишния Селим Кадиров - Салама и Кольо Стоилов Иванов - Каруцата, на 35 години.

Те ще трябва да заплатят и глоба в размер на 27 500 евро. Изданието посочва, че двамата са били част от международна престъпна мрежа.

На 21 май 2006г. срещу тях е бил подаден сигнал от български момичета, които твърдели, че са били принуждавани да проституират против волята си.

Пред органите на реда момичетата обяснили, че са били измамени в Сливен. Мъжете обещали да им осигурят работа като сервитьорки в ресторант в Белгия.

След като осъзнали какво се случва, българките поискали да се върнат в България. Тогава обаче разбрали, че семействата им са били заплашвани със смърт, ако роднините им се приберат у дома.

„La Dernière Heure" допълва, че свидетели са потвърдили казаното от момичетата. По думите им Кадиров и Иванов почти не се задържали в Белгия. Работили главно по телефона. Направените и разпечатки и анализ на телефонните разговори на двамата мъже, които доказват престъплението им.