Още трима въоръжени бунтовници от ислямистката групировка „Ал Кайда" бяха арестувани в йеменската столица Сана, близо до границата със Саудитска Арабия, предадоха световните агенции.

Бунтовниците са били въоръжени. В тях са открити още експлозиви и агитационни материали.

В петък шест активисти на "Ал Кайда" бяха убити при въздушни атаки в северната част на Йемен като част от акцията на йеменските власти срещу тероризма.

Йемен си спечели репутацията на „рай" за „Ал Кайда" след атаките от 11 септември 2001 г., но попадна под критиката на международната общност след клона на „Ал Кайда" Йемен пое отговорност за неуспешния опит за атентат срещу американски самолет преди Коледа.
Тогава 23-годишен нигериец се опита да взриви на борда експлозив, скрит в бельото му. След залавянето си обаче призна, че се е подготвял в терористичен лагер на "Ал Кайда" в Йемен.

Силите на правителството обаче в Йемен активизираха борбата с терористите значително при поддръжката на САЩ именно след неуспешния атентат. Акции срещу мрежата на "Ал Кайда" се провеждат почти ежедневно.
Властите освен че въведоха мерки за сигурност, предупредиха местното население, че ще прилага наказания и ще държи отговорни всеки, който укрива терористи или им оказва помощ, за да се укрият.