Владо Бучковски е освободен от поста на специален представител в преговорите с България.

Това съобщиха от МКД.мк. От медията се позовават на правителствената пресслужба на Северна Македония. Мотиви за освобождаването на Владо Бучковски не се съобщават.

Владо Бучковски е новият стар преговарящ с България

Владо Бучковски е новият стар преговарящ с България

Скопие търси зелена светлина за началото на преговорите

В момента не е известно кой ще го наследи на поста.

Владо Бучковски беше специален представител в преговорите с България от 1 декември 2020 г. На 1 декември 2021 година мандатът му беше продължен.

Владо Бучковски е бивш македонски премиер. За специален пратеник на правителството в Скопие за България той беше назначен точно преди една година - 1 декември 2020 г.

Задачата му беше да договори с България съгласие по споровете за езика и общата история, така че да отпадне българското вето върху началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ смята, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в ЕС.

Владо Бучковски беше министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001.

От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната.

В Скопие нямало доверие във Владо Бучковски

В Скопие нямало доверие във Владо Бучковски

РСМ се надява на промяна след изборите у нас, посочи Коста Филипов

Той бе министър-председател на Северна Македония от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.