Продължен е мандатът на Владо Бучковски като специален представител на македонското правителство за България. Това разкри в. "Нова Македония".

Мандатът на проф. Владо Бучковски изтичаше днес на 1 декември. Решението за продължаването на правомощията му е взето на правителствено заседание.

Владо Бучковски е бивш македонски премиер. За специален пратеник на правителството в Скопие за България той беше назначен точно преди една година - 1 декември 2020 г. Задачата му е да договори с България съгласие по споровете за езика и общата история, така че да отпадне българското вето върху началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.

Екатерина Захариева връчи план за действие на Бучковски

Екатерина Захариева връчи план за действие на Бучковски

Планът трябва да бъде подписан на съвместната междуправителствена комисия

Университетският професор и бивш председател на СДСМ смята, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в ЕС.

Владо Бучковски беше министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.