Полицията в Афганистан е открила тялото на втория убит от талибаните южнокореец, предаде АП като се позова на официални източници.

Талибаните обявиха, че са убили заложника, тъй като афганистанското правителство не е освободило от затворите талибанските бунтовници.

Междувременно телевизия Ал Джазира показа кадри на седем от жените южнокорейки, държани за заложници.

Тялото на убития мъж е открито близо до път в селището Аризо Калей в района Андар, на около 6 мили западно от град Газни.

Външното министерство на Южна Корея потвърди, че е открито тялото на 29-годишен мъж, южнокореец, който е вторият убит от талибаните южнокорейски гражданин.
21 души остават заложниците на бунтовниците в Афганистан.
Тялото е на Шим Сунг-мин, бивш работник в областта на информационните технологии, който е бил доброволец на южнокорейска църковна хуманитарна група в Афганистан.
Говорителят на външното министерство Чо Хи-юнг потвърди в брифинг самоличността на убития.
 

Мъжът, който е на видима възраст около 30 години е бил облечен с бели панталони и е носел джапанки. Лицето му е било обляно с кръв. Кръв е имало и на земята около тялото му.

Говорителят на талибаните Кари Юcеф Ахмади заяви, че вчера вечерта са решили да убият още един от заложниците, защото правителството не е изпълнило исканията на талибаните да бъдат освободени талибански бунтовници от затворите в замяна на пленените южнокорейци, които вече 12 ден са държани от талибаните.

„Кабул и корейското правителство лъжат и мамят. Те не изпълниха обещанието да освободят талибанските затворници", каза Ахмади.

„Талибаните предупредиха афганистанското правителство, че ако не освободят талибанските затворници, по всяко време могат да очакват да бъде убит друг корейски заложник".

Припомяме, вчера талибаните съобщиха, че са убили още един от заложниците. 
В сряда (25 юли) талибаните убиха първия южнокорейски заложник, след отказа на Кабул да освободи талибанските затворници. Южнокорейците бяха отвлечени на 20 юли близо до Кандахар.