Израелски военни самолети атакуваха най-малко пет предполагаеми позиции на Хизбула близо до Баалбек в долината Бекаа в Източен Ливан, три часа преди официалното изтичане на двудневното прекратяване на въздушния обстрел.

Междувременното стана ясно, че планираната за днес среща на страните-потенциални участнички в състава на бъдещите международни сили в Ливан е отложена за 3 август, съобщи БТА.

Отлагането ще позволи на евентуалните участници да получат повече информация за намеренията на международната общност по въпроса. 

В същото време АП предаде, че при израелските операции тази нощ в град Баалбек в източен Ливан са били пленени няколко бойци на Хизбула.

При спец-акция около полунощ хеликоптер на израелските сили се приземил в „навътре в тила на Хизбула в град Баалбек в долината Бекаа, на около 100 км северно от река Литани", се казва в съобщението на израелската армия.

Арестуваните бойци на радикалната групировка са превозени в Израел, става ясно от изявлението на израелски военен представител.

По данни на агенция Ройтерс, която се позовава на ливански източници, израелските военни са пленили трима членове на Хизбула, които обаче не заемат високи постове в йерархията на групировката.
Сред задържаните е Хюсеин Насрала, който носи същата фамилия като лидера на Хизбула - шейх Хасан Насрала.