Сирени са прозвучали днес около обяд в ивицата Газа в района на граничното селище Netiv HaAsara, съобщава местното издание Times of Israel.

Районът бе атакуван за последно само преди около 11 часа. От последните атаки на Израел срещу Газа са убити най-малко 151 души, включително 11 души в една къща.

Припомняме, че на 7 октомври радикалната групировка Хамас, базирана в ивицата Газа, нападна Израел. От Нова година Израел обяви нова фаза във войната, заявявайки, че ще започне да изтегля силите си от северната половина на Ивицата Газа, където бяха разположени три седмици след като бунтовниците вилнеят в Южен Израел.

Утре се отбелязват 100 дни от нападението. В тази връзка, днес организации на семейства, чиито близки са взети за заложници или се издирват заявиха, че ще организират 24-часово мирно бдение. Те за пореден път призоваха за освобождаване на взетите заложници. Предполага се, че техният брой към момента е 132. През ноември 105 души, държани в плен от "Хамас" бяха освободени. Малко по-рано бяха пуснати още 4 заложници, а 1 беше освободен от военнослужещи на Израел.

Министерството на отбраната на Израел потвърди смъртта на други 25 заложници.

 "Хамас" публикува видео с израелски заложници

"Хамас" публикува видео с израелски заложници

Тримата възрастни мъже настояват за бързо освобождаване