За поредна нощ в украинската столица е била задействана система за противовъздушна отбрана - поради заплаха от нападение с дрон, съобщиха от областната военна администрация в Киев.

По данни на властите падащи отломки в столичния квартал Днепровски са довели до пожар на покрива на многоетажна сграда. Кметът на Киев Виталий Кличко написа, че пожарът е избухнал "на покрива на 9-етажна сграда в един от жилищните блокове в квартал Днепровски".

Според началника на Киевската военноокръжна администрация Сергей Попко пожарът на площ от около 80 кв.м на покрива на жилищната сграда се локализира.

Попко каза още, че падащи отломки са регистрирани на няколко улици в Дарницки и Соломенски район на Киев.

Единадесетата въздушна атака на Киев от началото на май приключи с унищожаването на всички ирански дронове, изстреляни по столицата от силите за противовъздушна отбрана, съобщи ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко.

По думите му в резултат на падането на отломки в Печерския район на Киев са повредени прозорците на жилищна сграда, повредени са пътни настилки и автомобили в Соломенския район, повредени са сгради на бензиностанции и паркирани автомобили в Дарницкия район, а "в жилищна сграда в Днепровския район е избухнал пожар, който е потушен".

По-рано през нощта кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че в резултат на падащи отломки е избухнал пожар "на покрива на 9-етажна сграда в една от жилищните сгради" в Днепровския район на украинската столица.

Русия бомбардира Украйна с бетонни бомби

Русия бомбардира Украйна с бетонни бомби

Нови техники за терор

По данни на военновъздушните сили на Украйна руската армия е пуснала 20 дрона тази нощ, 18 от които по столицата Киев.