Палестинското външно министерство призова световната общност да наложи санкции на Израел заради окупацията на Западния бряг. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на палестинското външно министерство.

"Необходимо е международната позиция срещу нарушенията и престъпленията на израелската окупация да бъде обвързана със серия от възпиращи санкции", се казва в изявление на външното министерство.

Палестинското външно министерство отбеляза, че бившият израелски министър-председател и ръководител на партията "Ликуд" Бенямин Нетаняху "носи лична отговорност за резултатите от изпълнението на споразуменията с коалиционните си партньори".

Палестина обвини САЩ в подкрепа на враждебната политика на Израел

Палестина обвини САЩ в подкрепа на враждебната политика на Израел

Вашингтон показвал двойни стандарти

От службата смятат, че той се опитва да завърши проектите си, "насочени към ликвидиране на палестинската кауза".

В изявлението се казва, че обещанията, които Нетаняху е дал на съюзниците си, са "нарушение на всички червени линии" и "противоречат на международното право".

"Трябва да се предприемат спешни действия и да се окаже натиск върху Нетаняху, за да защити принципа "две държави за два народа"," обобщи външното министерство.

Палестина осъди нападенията в Израел

Палестина осъди нападенията в Израел

Особено трагично е, че се случва малко преди големи празници и за трите монотеистични религии

През октомври министърът на външните работи на Австралия Пени Уонг потвърди, че е отменено решението на предишното правителство да признае Йерусалим за столица на Израел. По този начин властите от май 2022 г. отмениха решението на предишното правителство да признае Западен Йерусалим за столица на Израел.