Палестински нападател откри огън на бензиностанция близо до израелско селище на Западния бряг във вторник, убивайки най-малко четирима души и ранявайки няколко други, казаха израелски медици, цитирани от Асошиейтед Прес.

Израелските сили за сигурност казаха, че са ликвидирали стрелеца и все още издирват други нападатели близо до еврейското селище Ели северно от палестинския град Рамала. Палестинските медии съобщиха, че шофьорът на нападателя е избягал от местопрестъплението.

За момента не е ясно какво е състоянието на нападателя. Разпространени са снимки на мъж, който лежи окървавен и с лице надолу на улицата до автоматична пушка.

Израелската спасителна служба съобщи, че е евакуирала двама тежко ранени мъже на възраст 20 и 38 години в близките болници за лечение. Съобщава се, че още четирима души са ранени, трима от които са в безсъзнание. Самоличността на пострадалите не се уточнява.

Стрелбата във вторник последва смъртоносна израелска военна атака в северната част на Западния бряг в понеделник, която предизвика най-ожесточените боеве от години, при които загинаха шестима палестинци и десетки други бяха ранени.

Израелските военни убиха палестинец на Западния бряг

Израелските военни убиха палестинец на Западния бряг

Израел твърди, че е нападнал войник