Двама израелски полицаи са били убити, а трети е бил ранен при нападение близо до свещено за евреи и мюсюлмани място в Йерусалим, съобщава БиБиСи.

Те са били застреляни от трима палестинци близо до свещения за евреите Храмов хълм, като същото място е свещено и за мюсюлманите и известно като Харам ал Шариф.

Полицията впоследствие е застреляла нападателите след кратко преследване.

От края на 2015 г. е налице вълна от наръгвания, прострелвания и врязване на коли срещу израелци, като това се извършва предимно от палестинци.

Двама от предишните нападатели са били йорданци.

Според израелската полиция тримата мъже, извършили атаката днес, са били на възраст между 19 и 29 години и са от северния израелски град Ум ал-Фам. Израелската служба за сигурност "Шин Бет" уточни, че те не са били известни преди това на службите за сигурност.

Полицията отбелязва, че въоръжените лица са открили огън, докато са се отправяли от Храмовия хълм/Харам ал Шариф към Портата на лъвовете, отвор в стените на Стария град в Йерусалим, отстоящ на около 30 метра.

Нападателите след това са влезли в двора на Храмовия хълм, където са били убити.

Кадри от мобилен телефон показват най-малко един от нападателите в сблъсък с полицаи в свещеното място преди да бъде застрелян.

Заради инцидента полицията е затворила комплекса, в който се намира джамията "Ал Акса", преди петъчните молитви на мюсюлманите за първи път от години.