Има добро сътрудничество и взаимно доверие между България и Сърбия. Нашата съседка може да разчита на пълната ни подкрепа за присъединяване към Европейския съюз, заяви категорично премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Белград.

По думите на българския премиер мирът на Балканите може да съществува, ако страните от региона си помагат взаимно. „Сърбия трябва да знае, че в лицето на България има пълна подкрепа и добър приятел", допълни той.

Премиерът Бойко Борисов имаше тайни срещи в сръбската столица Белград в продължение на 4 часа.
              още...

Той изрази убедеността си, че България и Сърбия заедно могат се справят с всички проблеми и да преодолеят спада на стокообмен между двете държави.

По време на срещата си със сръбския премиер Мирко Цветкович е станало ясно, че се ускоряват дейностите по изграждане на магистралата София-Ниш и тя да бъде пусната в експлоатация в края на 2012 година.

„Приветстваме правителството на Сърбия, че до 2012 година имат финансиране от Световната банка за изграждане на по-тежката част от пътя", заяви премиерът Борисов.

Той увери, че проектът за българския участък от 60 км. ще бъде готов до края на годината и страната ни ще кандидатства за финансиране в размер на 350 млн. евро по Европейските програми.

Относно проекта за изграждане на АЕЦ „Белене" премиерът Цветкович заяви, че сръбски експерти ще се запознаят с документацията, след което правителството ще вземе решение дали и с какъв процент инвестиции страната би могла да участва.

С Мирко Цветкович се договорихме нашите служби да работят относно размяна на информационни данни в реално време по въпроси, свързани с разузнаването и контраразузнаването, както и справяне с контрабандата и безкомпромисна борба с организирана престъпност, подчерта Борисов. Той допълни, че се работи активно и за изграждане на ГКПП-та на българо-сръбската граница.