Лидерът на гръцката дясна партия "Независими гърци" Панос Каменос, който е коалиционен партньор на премиера Алексис Ципрас, изглежда е отстъпил от заплахата да напусне правителството преди гласуването на Преспанското споразумение, съобщават гръцките медии.

"Единственото ни различие в коалиционното правителство засяга името Македония. Всичко останало може да бъде разрешено в парламента", изтъкна Каменос в "Туитър". Той е министър на отбраната.

НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират договора за името до 15 февруари

НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират договора за името до 15 февруари

Очакванията са македонският парламент да ратифицира сделката по-рано от предвиденото

"Няма съмнение в доверието в правителството, ако това е свързано с Преспанското споразумение, където (партията) ще вземе решенията си преди да запозная премиера с тях", добави той.

По-рано днес депутатите от "Независими гърци" отхвърлиха искане на Каменос да се стремят членовете на партията да излязат от правителството.

Междувременно насрочената за днес среща между Ципрас и Каменос беше отменена, уточни военният министър, заради събитията в Бившата югославска република Македония, където дебатът за ратифицирането на споразумението за името беше спрян вчера.

Меркел похвали решителността на Ципрас за Македония

Меркел похвали решителността на Ципрас за Македония

Тя е в Гърция за първи път от 2014 г...