Папа Франциск беше изписан в събота сутринта от болница "Джемели" в Рим, където в последните няколко дни беше лекуван от респираторна инфекция, съобщи CNN.

При тръгването си от лечебното заведение папата разговаря с доброжелатели и журналисти, като се пошегува, че е "все още жив".

Запитан дали се е уплашил в сряда заради респираторните си проблеми, той заяви: "Един старец, по-възрастен от мен, след подобна ситуация ми каза - отче, не видях смъртта, но я видях да идва. Гадно, а!"

Папа Франциск също прегърна двойка, загубила дъщеря си миналата нощ.

Изписват папа Франциск от болницата в събота

Изписват папа Франциск от болницата в събота

Той ще присъства на службата на католическата Цветница

След като напусна болницата, той посети една от най-популярните църкви в Рим - базиликата Санта Мария Маджоре, където се помоли за болните деца, които е срещнал по време на лечението си.

86-годишният папа беше откаран в римската болница "Джемели" преди два дни, след като се оплака от затруднено дишане. Той е бил диагностициран с бронхит и е реагирал добре на венозно вливане на антибиотици, заяви медицинският екип.

Папата, който отбеляза 10-ата годишнина от своя понтификат по-рано този месец, страда от редица заболявания през последните години. За последно той беше хоспитализиран през юли 2021 г., когато му беше отстранена част от дебелото черво заради дивертикулит.