"Референдум за отмяна на договора за добросъседство с България би спрял напълно евроинтеграцията и не бива да се коментира." Това заяви президентът на РСМ Стево Пендаровски, съобщава БНР.

Референдума за отмяната на Договора за добросъседство с България е като да се вярва, че може да се прекрати Преспанският договор с Гърция, а да се запази членството в НАТО, посочи държавният глава на РСМ.

По думите му няма как да се говори за европейска интеграция, ако не искаме договори за добросъседство със съседите ни. Според него идеята на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ да проведе референдум по темата би била пагубна за страната.

Двустранните споразумения със съседите и добросъседските отношения са една от ключовите предпоставки за интеграцията на всяка страна не само от този регион, но и в целия посткомунистически свят след 1990 г, изтъкна Пендаровски.

Той посочи, че е готов да се срещне с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Аз съм отговорен за разговори по въпроси, които обединяват интересите на държавата и тези на гражданите, каза още Пендаровски.

ВМРО-ДПМНЕ пита македонците искат ли отпадане на Договора за приятелство с България

ВМРО-ДПМНЕ пита македонците искат ли отпадане на Договора за приятелство с България

Това е въпросът за предстоящия референдум