Пентагонът бързо се отказа от определеното от него като "погрешно ретуитване" на публикация от официалния му акаунт в "Туитър", в която активист призовава американския президент Доналд Тръмп да си подаде оставката.

Потребителят на "Туитър" @proudresister ("горд противник"), имайки предвид неотдавнашните твърдения за укорими сексуални забежки, в които бяха обвинени множество хора от политическия и културния истеблишмънт на САЩ, написа в социалната мрежа: "Решението е просто... Рой Мур: оттегля се от надпреварата (за сенатор в щата Алабама). Ал Франкен: подава оставка от Конгреса. Доналд Тръмп: подава оставка като президент. Републиканската партия: Спрете да правите сексуалните атаки въпрос на партийно-партизанска борба. Това е престъпление, както и вашето лицемерие."

Официалният акаунт на Пентагона в "Туитър" след това е препубликувал острата словесна атака, преди бързо да я изтрие.

Говорителят на Пентагона полковник Роб Манинг излезе с изявление, в което обяснява, че "упълномощен оператор" на акаунта "погрешно ретуитна съдържание, което не би било подкрепено от Министерството на отбраната".

Той добави, че "операторът хвана тази грешка и незабавно го изтри".

Прессекретарят на Пентагона Дана Уайт ретуитна подобно изяснение, което официалният акаунт на Пентагона в "Туитър" също сподели.

Много профили в "Туитър" са направили опровержение, изтъквайки, че ретуитовете не представляват подкрепа за позициите, но акаунта на Пентагона не го е направил.