Петима полицаи са убити при операцията в Куманово, предаде АП. Градът е под е полицейска обсада.

За отговорно поведение в името на стабилна Македония зове българското МВнР
Още...

По последна информация петима полицаи са убити, а други поне двайсетина са ранени. Близо 30-тина терориста са се предали на силите на реда. Пред Ройтерс вътрешният министър на Македония Гордана Янкуловска призна за петима убити полицаи. Има жертви и сред терористите.

Ранените са превозени с хеликоптери до болница в Скопие. Противоречиви информации разкриват, че броят на терористите е между 40 и 80 души. Те са проникнали от Косово.

Властите не съобщават за жертви сред гражданското население.

Автоматична стрелба и гърмежи на гранати огласят от рано  сутринта в събота един от кварталите на Куманово. Горят къщи и училище, а тежковъоръжени полицаи с бронирана техника и хеликоптери все още се опитват да преодолеят съпротивата на терористите.

Атаката на полицаите е започнала в 5 часа сутринта, но заподозрените са отговорили със снайперистки огън и ръчни гранати. Албанската общност в града е силно развълнувана, като обвинява властите, че не допускат независими наблюдатели в квартала, където се водят боевете. Те смятат, че терористичната група не е от града им, а от Косово. Тежката ситуация принуди кмета на града да апелира за междуетническо спокойствие.

Трябва да бъдем единни, без оглед на етническата принадлежност, срещу терористичното нападение срещу държавата, призова бившият министър на вътрешните работи Павле Траянов. От своя страна Албания осъди актовете на насилие в Македония и призова към въздържаност.

Сръбското вътрешно министерство засили охраната по границата с Македония. Президентът на Македония Георге Иванов прекрати посещението си в Москва и спешно се завърна в страната.