Система за противовъздушна отбрана работи над Белгород и Белгородска област. По предварителна информация петима души са ранени, написа в "Tелеграм" ръководителят на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от "Би Би Си".

Руското министерство на отбраната съобщи сутринта, че над Белгородска област са били свалени 10 ракети.

Според губернатора след поредната атака срещу Белгород две жени и един мъж са откарани в болница със  наранявания на главата. Още двама мъже са с охлузни рани, единият в подбедрицата, другият в ръката и рамото. Те също са хоспитализирани. 

Според изявлението на губернатора в резултат на въздушна атака на украинските въоръжени сили са били повредени повече от 30 апартамента в шест жилищни сгради

"В една от жилищните сгради фрагменти от снаряди полетяха към горните етажи - има заплаха от срутване на балкона", пише Гладков в "Телеграм". Той също така потвърди съобщенията за щети по фасадното остъкляване на "Белгород Арена".

В Белгород около 5 хиляди души са останали без ток поради повреда на електропровод, добави губернаторът. В Белгородска област пет частни къщи и две коли са били повредени в село Дубовое, а четири частни домакинства и една кола са били повредени в село Майски.

Украинската страна не коментира новото нападение срещу Белгород - те се случват всеки ден от началото на миналата седмица.

Путин за обстрелите на Белгород: Можем да отговорим със същото

Путин за обстрелите на Белгород: Можем да отговорим със същото

Той обеща да гарантира сигурността на граничните райони