Поне петима са загинали при израелски удар по палатка в болничен комплекс в централната част на Газа. За това съобщиха здравни служители в анклава, предаде "Ройтерс".

Въздушният удар е попаднал в зона за палатки в комплекса на болницата Ал-Акса, като атаката предизвика пожар и рани най-малко 18 души.

В изявление израелската армия каза, че е ударила екстремист, който е "провеждал терористични дейности" и че са идентифицирани вторични експлозии, което показва, че в района има оръжия. Също така са ударени 50 военни цели в анклава през последните 24 часа, включително клетки на екстремисти.

Болничният комплекс се намира в района на Дейр ал-Балах, в който има хиляди хора, разселени поради боевете в други части на Газа.

Жители в райони източно от южния град Хан Юнис в Газа и на север от Рафах, където имаше тежки боеве миналия месец, съобщиха, че са получили заповеди за евакуация от израелските военни.

Отделно израелската армия заяви, че работи по демонтирането на висок три метра тунел във Филаделфийския коридор на границата с Египет, открит миналата седмица от войски, търсещи подземна инфраструктура на Хамас в района.

Най-малко 15 загинали при въздушен удар по училище в Газа

Най-малко 15 загинали при въздушен удар по училище в Газа

Според Израел сградата е била команден център на Хамас