Италианският бизнесмен Джампаоло Тарантини бе арестуван в Неапол по обвинения, че е изнудвал италианския премиер Силвио Берлускони.

Полицията в Неапол в сътрудничество с полицията в Рим арестува 34-годишния Джампаоло Тарантини и съпругата му - 32-годишната Анджела Девенуто, за изнудване на италианския премиер Силвио Берлускони. Арестът е извършен въз основа на заповед за арест, издадена от съда в Неапол, южна Италия, се посочва в съобщение на полицията.

Тарантини се явява основна фигура в образувано дело за сутеньорство. Според версията на следствието за периода септември 2008 - януари 2009 година бизнесменът  е „осигурил" около 30 жени за сексуални услуги на 18 партита на Берлускони в резиденциите му в Рим и Сардиния.

Представях ги като мои приятелки и не споменавах факта, че понякога им плащах, уточни Тарантини.

Според прокуратурата в Неапол италианският премиер е платил 500 000 евро, а след това е давал и по-малки суми всеки месец на Тарантини, за да продължава да твърди в процеса, че Берлускони не знае, че на младите жени е плащано, за да проституират.

Берлускони заяви, че е жертва на изнудване, уверявайки че помогнал на един човек (Тарантини) и на едно семейство с деца, които са били и продължават да бъдат в много големи икономически затруднения".