Проектът за закон, представен в кабинета миналата седмица от вътрешния министър Михалис Хрисохоидис, има за цел да прекрати прехвърлянето на затворници, осъдени за тероризъм, от затвори със строг режим в други с по-лек такъв, пише в. "Катимерини".

Гърция осъди членове на "17 ноември"

Групировката е отговорна за организирането на терористични атаки и за убийството на най-малко 19 известни гръцки политици и бизнесмени

Управляващата партия "Ннова демокрация" се ангажира да преразгледа законодателството, което позволи през 2018 г. прехвърлянето на лидера на левичарската терористична организация "17 ноември" Димитрис Куфодинас от атинския затвор "Коридалос" в затвора във Волос. Това му е позволило на опасния терорист да излиза в отпуск по различни причини.

Същият законопроект има за цел също така да въведе по-строги условия за отпуска в затвора, като същевременно създаде "мрежа за повторно въвеждане" в няколко гръцки градове, съвместно с местни организации и служби, което ще помогне на освободените затворници да се върнат отново към живота в общността.

Групировка ще осбождава с терор боса на “17 ноември”

Коментирайки края на миналата седмица новия законопроект, Хризохоидис заяви, че целта му е да засили сигурността и "да спре злоупотребата със системата на затворите", като същевременно засили социалната реинтеграция на затворниците.