Победата над групировката "Ислямска държава" е топ приоритет. Това обяви конгресменът Майк Помпео, номинацията за нов шеф на ЦРУ на президента Доналд Тръмп, съобщи РИА "Новости".

Той заяви това по време на изслушването си пред сенатска комисия. 

Той припомни заявеното от Тръмп намерение води борба с джихадистите като един от приоритетите му по време на управлението му. 

Помпео се изказа остро за Русия, като заяви, че тя е доказала агресивната си политика, окупирайки Украйна и заплашваща Европа. Москва не е направила нищо, за да спре ДАЕШ, убеден е той.

Кандидатът също така бе питан и за разпитите с употреба на насилие на задържани по обвинения в тероризъм, като обяви твърдо, че не подкрепя тази практика и дори не би могъл да си представи, че като президент Тръмп ще иска нещо подобно. 

Въпреки това, новоизбраният президент се закани, че подобни разпити не няма да бъдат отхвърлени, но и ще бъдат още по-сурови, защото "това работи". 

Помпео, бивш армейски офицер, служи в комисията по разузнаване в Камарата на представителите и беше в комисията, която разследваше скандала с Бенгази.