Властите в Северна Корея твърдят, че свързаните с треска ежедневни случаи, за които се подозира, че са COVID-19, са паднали под три хиляди.

КНДР счита, че първите случаи на COVID са дошли от Юга

КНДР счита, че първите случаи на COVID са дошли от Юга

Страната отбелязва спад на новозаразените

Официалната централна новинарска агенция на Северна Корея (KCNA) съобщи във вторник, че около 25-стотин нови пациенти с треска са били потвърдени през 24-часовия период до 18:00 часа. понеделник в цялата страна.

Цитирайки държавния щаб за превенция на спешни епидемии на страната, KCNA каза, че около три хиляди 430 пациенти са се възстановили през същия период.

Според официалните данни на Севера ежедневните нови случаи на треска остават под десет хиляди за десети пореден ден от 24 юни.

Няма данни за смъртни случаи.

Последната актуализация дойде на 16 юни, когато KCNA съобщи, че е докладван един нов смъртен случай, повишавайки броя на смъртните случаи до 73 с процент на смъртност от 0, 002 процента.

КНДР с под 5000 заразени с COVID за пореден ден

КНДР с под 5000 заразени с COVID за пореден ден

Повече от 4100 души са показали симптоми на треска

Случаите в Севера, събрани от края на април, нараснаха до близо четири процента, като севернокорейските власти твърдят, че 99 процента от тях са се възстановили напълно.

Междувременно KCNK изтъкна, че нацията е завършила създаването на система за управление и наблюдение срещу злокачествените инфекциозни заболявания.