Представителите на републиканците Мат Гец (на снимката вдясно) и Марджъри Тейлър Грийн (вляво) според прогнозите ще запазят местата си в Конгреса след междинните избори в Съединените щати, съответно в щатите Флорида и Джорджия, съобщи АП.

И двамата законодатели придобиха известност благодарение на гласовитата си подкрепа за бившия президент Доналд Тръмп и твърденията им, че той е спечелил президентските избори през 2020 г.

ДеСантис спечели, Флорида е в ръцете на републиканците

ДеСантис спечели, Флорида е в ръцете на републиканците

Ключов вот в щата

Грийн беше отстранена от комисиите по образование и бюджет на Камарата на представителите, след като си спечели двупартийни критики за разпространяване на конспиративни теории.

Бившият прессекретар на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс спечели надпреварата за губернатор на Арканзас, според прогнозите на медиите. Тя победи демократа Крис Джоунс и ще наследи републиканеца Аса Хътчинсън.

Сандърс се присъедини към администрацията на президента Доналд Тръмп през 2017 г. до 2019 г., когато се оттегли, за да стане сътрудник на Fox News. Нейният баща Майк Хъкаби е бил губернатор на Арканзас от 1996 до 2007 г.

Проблеми с машините за гласуване в Аризона

Проблеми с машините за гласуване в Аризона

Властите вземат мерки

Републиканците Хенри Макмастър и Фил Скот спечелиха губернаторските битки съответно в Южна Каролина и Върмонт. В Роуд Айлънд демократът Даниел Маккий беше преизбран за губернатор.