Експерти и бивши американски служители заявиха, че столицата на Чехия, Исландия, Словения и евентуално Азербайджан могат да станат възможно място за срещи на руския и американския президенти Владимир Путин и Джоузеф Байдън. Възможните места изброява Politico.

Според медията има три държави, които са свикнали да организират такива срещи: Швейцария, Финландия, Австрия. Тези страни се считат за "неутрални" места за подобни събития, пише Politico.

Според бивши американски служители, както и интервюирани от изданието експерти, и други страни не трябва да бъдат изключвани от кандидатите. Сред тях изданието назовава Рейкявик, Прага, Любляна и, вероятно Баку.

САЩ се надяват на среща с Путин през юни

САЩ се надяват на среща с Путин през юни

Засилена дипломатическа дейност

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че евентуална среща между руския и американския президент Владимир Путин и Джо Байдън ще бъде от полза и за двете страни.

В средата на април 46-ият президент на САЩ по време на телефонен разговор с Владимир Путин му предложи да проведе лична среща в трета държава.

Републиканци и демократи в сената на САЩ подкрепят среща Байдън-Путин

Републиканци и демократи в сената на САЩ подкрепят среща Байдън-Путин

Сенатор: Каквито и претенции да имаме към Путин, той има много ядрени оръжия

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков от своя страна обясни, че няма официален отговор за участието на Владимир Путин в срещата на върха с участието на американския лидер Джо Байдън. Според говорителя на Кремъл предложението в момента се проучва.