Двама полицаи от Бъфало, Ню Йорк, са със спрени заплати и отстранени от работа, след като видео показа, как блъскат 75-годишен мъж на земята, докато протестите срещу убийството на Джордж Флойд от полицаи продължават в цялата страна, съобщава "Ройтерс".

Видеото, направено от репортер на местната обществена радиостанция WBFO и публикувано на неговия уебсайт и акаунта в "Туитър", показва как възрастен мъж се приближава до полицаи за борба с безредици. Един офицер го бута с палка, а втори - с ръка. Чува се звук от удар, след което потича кръв от главата на мъжа

"Бях силно разтревожен от видеото", коментира кметът на Буфало Байрън Браун. "След дни на мирни протести и няколко срещи между мен, полицейското ръководство и членовете на общността, тази вечер събитието е обезкуражаващо."

Инцидентът предизвика широко осъждане в социалните медии, докато протестиращите се върнаха по улиците на няколко американски градове, за да демонстрират срещу полицейската бруталност.

Видеото в Бъфало показва, че по-голямата част от офицерите го подминават и прескачат, след като мъжът пада, макар че полицаят, който го бута с палка, се надвесва над него, преди да бъде отведен от друг. Чува се някой да вика лекар.

По-късно полицията заяви, че мъж е ранен след спиране и падане, съобщи радиостанцията. Но след като видя видеото, комисарят на полицията в Бафало Байрън Локууд нареди разследване и отстрани двамата служители, каза Браун.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че е разговарял с кмета Браун и е съгласен, че участващите служители трябва да бъдат отстранени, докато се чака официално разследване. "Полицейските служители трябва да изпълняват - НЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ - със закона", пише Куомо в "Туитър".

75-годишната жертва е в стабилно, но тежко  състояние в болница за медицински център на окръг Ери в Бъфало, каза Браун.

Втори топ генерал обясни на Тръмп, че е безумно да хвърля армия срещу протестиращи

Втори топ генерал обясни на Тръмп, че е безумно да хвърля армия срещу протестиращи

Според Ген. Демпси, заплахите на Тръмп са "много тревожни" и "опасни"