Група от около 15 руски полицаи са нахлули в офиса в Москва на опозиционния лидер Алексей Навални и са започнали да разпитват намиращите се там хора, става ясно от кадри, публикувани в интернет от поддръжници на Навални, съобщава "Ройтерс".

Навални атакува Кремъл в евросъда

Навални атакува Кремъл в евросъда

През 2017 г. съдът реши, че седем от тези арести са незаконни

Говорителката на Навални Кира Ярмиш смята, че полицейската акция цели спирането на работата на телевизионното студио, което се намира в офиса.

Роман Рубанов, поддръжник на Навалани, написа в социалните медии, че полицията е обявила, че разследвала информации, че в офиса имало бомба, нещо, което е предизвикало изненада у него.

Полицията е арестувала шестима привърженици на Навални в телевизионното студио и около 16 протестиращи в други части на Русия. 

Хиляди поддръжници на Навални днес провеждат протести в цяла Русия срещу властите, призовавайки избирателите да бойкотират нагласените и манипулирани президентски избори, насрочени за 18 март.

Съдът в Русия отхвърли жалбата на Навални, окончателно отпада от изборите

Съдът в Русия отхвърли жалбата на Навални, окончателно отпада от изборите

Зове руснаците да бойкотират изборите

Стотици младежи се събраха на главния площад в град Владивосток в Далечния изток на Русия. Говорителите определиха като "фарс" изборите, които социологическите проучвания показват, че ще бъдат спечелени безпроблемно от Владимир Путин. 

"Ще отида на изборите, когато има избор", пишеше на един от издигнатите плакати, което препраща към наложената забрана на Навални да участва в изборите. "Путин изяжда бъдещето на Русия", се четеше на друг плакат. 

Протести вече се проведоха в Новосибирск, Курган, Омск, Магадан, Кемерево и Якутск. Поддръжниците на Навални заявиха, че очакват хиляди хора да вземат участие в подобни демонстрации в 118 града и по-малки населени места. 

В Москва протестът се очаква да се проведе по-късно днес, на който ще присъства и Навални.