Домът на президента на Перу Дина Болуарте е бил обискиран като част от продължаващо разследване за корупция, съобщава Ал-джазира. Около 40 полицаи са участвали в акцията. Те са търсили часовници "Ролекс", които президента не е декларирал.

Докато правителствени агенти обградиха къщата в столицата Лима, полицията блокираха насрещния трафик. По време на акцията Болуарте не бе в дома си. Полицията е извършила претърсване и изземване.

Разследването срещу Дина Болуарте стартира този месец, след като в медиите се появиха новини, че тя носи различни луксозни часовници на официални събития. В отговор на въпроси как може да си позволи толкова скъпи часовници на обществена заплата, тя посочи, че те са резултат от упорита работа от 18-годишна възраст.

Главният прокурор Хуан Вилена отбеляза, че президентът на Перу трябва да предостави на държавното обвинение три часовника "Ролекс" във връзка с разследването. Обвинител номер едно добави, че ще разгледа имуществените декларации на Болуарте от последните години, за да види дали има несъответствия.

Рокади в правителството на Перу

Рокади в правителството на Перу

Президентът Дина Болуарте смени четирима министри