Германската полиция разби пицария в западния град Дюселдорф, доставяла на клиентите си кокаин. Това предаде Асошиейтед прес.

Михаел Граф фон Молтке от полицията в Дюселдорф заяви, че пицарията е попаднала в полезрението на органите на реда през месец март 2024 г. Впечатление направило, че пица №40 от менюто е доста популярна. Към нея освен пицата, клиентите получавали и кокаин.

При обиск в дома на собственика на пицарията, 36-годишният мъж хвърлил плик с наркотици през терасата, който паднал в ръцете на полицейски служител. В плика имало 1,6 килограма кокаин, 400 грама канабис и 268 000 евро в брой.

Няколко дни по-късно собственикът на пицарията и пуснат под гаранция и се връща към бизнеса си. Полицията в Дюселдорф продължава да наблюдава пицарията и забелязва, че пица №40 е сред най-поръчваните артикули.

Това води до мащабна акция на полицията, при която е разбита престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици в Западна Германия. Претърсени са домовете и офисите на 12 лица. Трима души са задържани. По време на операцията полицията се е натъкнала на две плантации с канабис в близките градове Мьонхенгладбах и Солинген със съответно 300 и 60 растения. Открити са също режещи и пробождащи оръжия, както и пари в брой и скъпи часовници.

Управителят на пицарията в Дюселдорф е задържан при опит да избяга в чужбина.

Полицията в Гвинея-Бисау залови над 2 тона кокаин в самолет от Венецуела

Полицията в Гвинея-Бисау залови над 2 тона кокаин в самолет от Венецуела

Целият петчленен екипаж на самолета, включително пилотът, е арестуван