Френската полиция е започнала да разчиства два незаконни мигрантски лагера в Париж, след подобна операция през изминалата седмица, в последния опит на правителството да се справи с притока на мигранти, пред който е изправена Франция през последните три години, съобщава "Ройтерс".

В изявление на полицията в Париж се уточнява, че властите са в процес на разчистване на два незаконни бежански лагера - единия в североизточната част на френската столица, а другия до канала Сен Мартен.

Френската полиция прочисти мигрантски лагери в Париж

Френската полиция прочисти мигрантски лагери в Париж

Стотици бездомни хора са откарани с автобуси във временни убежища

Миналата седмица властите прогониха около 1000 мигранти от по-големия лагер "Милениър", също в североизточната част на Париж. Тези мигранти впоследствие бяха отведени в различни центрове за настаняване около столицата.

Европа е засегната от тежка криза с мигранти от 2015 г. Повече от 1 млн. души от Африка и Близкия изток, както и много от Афганистан, се опитаха да се доберат до Западна Европа през Турция или по море.

Във Франция по-голямата част от притока на мигранти завършва в северното пристанище Кале, където гигантски лагер беше разтурен от властите в края на 2016 г. Повечето от останалите се събраха в Париж и на югоизток близо до френско-италианската граница.