Полицията в Йордания откри и детонира експлозиви, съхранявани в жилищен район на столицата Аман. Това са съобщили от полицията, предаде "Ройтерс",

Според изявлението на дирекцията за обществена сигурност експлозивите, открити в жилище в квартал Марка, североизточно от столицата, са били взривени на място, като очевидци са казали, че районът е бил запечатан от полицията.

Полицията обаче не посочи дали е свързано с тероризъм или дали са извършени арести, нито даде подробности за количеството експлозиви. В изявлението се подчертава, че повече подробности ще бъдат публикувани, след като разследването приключи.

Според йорданските власти през изминалата година са осуетени много опити за контрабанда на оръжие от лица, свързани с проирански милиции в Сирия, които според нея са прекосили границите й с ракетни установки и експлозиви. Посочва се, че някои от оръжията са успели да преминат неоткрити. Иран отрече да стои зад подобни опити.

Йордански служители обясниха, че голяма част от нелегалния поток от оръжия в страната са насочени към акупирания от Израел Западен бряг, като е имало няколко ареста на йорданци, свързани с палестинската въоръжена групировка Хамас, заподозрени в участие в контрабанда на оръжия за Западния бряг.

Йордания осуетила ирански заговор за саботаж и контрабанда на оръжия

Йордания осуетила ирански заговор за саботаж и контрабанда на оръжия

Властите вървят "по ръба на ножа", подкрепяйки САЩ