Полските медии публикуваха кадри, на които се вижда как армията на страната започва да пренасочва оборудване към Пшеводов - градът, в който вечерта на 15 ноември паднаха две ракети и убиха двама полски граждани.

Полското правителство заяви, че бойната готовност на някои полски военни части е повишена. На мястото на експлозията работят специални служби.

Полша повишава бойната си готовност и обмисля прилагането на член 4

Полша повишава бойната си готовност и обмисля прилагането на член 4

НАТО също обяви, че наблюдава ситуацията

Говорителят на полското правителство Пьотр Мюлер заяви, че Варшава проверява дали да активира член 4 от Договора за НАТО, който свиква всички членове на алианса за консултации по въпросите на сигурността. На брифинг той заяви, че засега няма да бъде оповестявана друга информация.

Както вече съобщихме, две ракети паднаха в Любелското воеводство във ферма на 65 км от границата с Украйна. При удара са убити двама души. Полският министър-председател Матеуш Моравецки свика спешно Комитета за национална сигурност и отбрана към Министерския съвет.

Руски ракети удариха и Полша

Руски ракети удариха и Полша

Поне двама души са убити

Един от първите, които реагираха на инцидента, беше украинският президент Володимир Зеленски, който подчерта, че руският терор не се ограничава до границите на Украйна.