Бившият украински президент Петро Порошенко призова международната общност да предостави на страната му повече оръжия и да продължи да санкционира Русия заради нейното нахлуване в Украйна, информира Ал-Джазира.

Най-краткият път към е мира е да продължат доставките на оръжие към Украйна, заяви Порошенко. "От международната общност имаме нужда от три неща: оръжия, оръжия и оръжия.", добави бившият държавен глава.

Бившият президент също така призова международната общност да продължи да санкционира Русия и да наложи ембарго върху нейните продукти и да затвори украинското въздушно пространство, за да защити цивилните.

Той добави, че западният свят също трябва да "напълно изолира" Русия и президента Владимир Путин като начин да окаже натиск върху Русия да сложи край на войната срещу страната му.

56-годишният Порошенко, който беше президент от 2014 до 2019 г., беше разследван за държавна измяна и напусна Украйна през декември миналата година.

Той е разследван за държавна измяна по дело, което според него е измислено от съюзниците на неговия наследник, президента Володимир Зеленски.

Порошенко беше разследван във връзка с финансирането на подкрепяни от Русия сепаратистки бойци чрез незаконни продажби на въглища през 2014-15 г.

Украйна иска още оръжия, за да разбие обсадата на Мариупол

Украйна иска още оръжия, за да разбие обсадата на Мариупол

Южният пристанищен град претърпя опустошителни атаки от началото на войната