Украинците не трябва "да коленичат и да молят със сълзи в очите за прошка" от руския президент Владимир Путин. За това настоя украинският държавен глава Петро Порошенко в ефира на украинска телевизия. Той публикува видео от изказването в профила си във "Фейсбук".

"На украинците се предлага да коленичат, да пълзят, да плачат и да умоляват Путин за прошка. Помнете: Москва не вярва на сълзи", изтъкнал Порошенко.

Той също така цитирал строфи от химна на Украинската въстаническа армия (УПА), в които има призиви да не се плаче. УПА е забранена в Русия като екстремистка организация. 

Полошенко предложил алтернатива: по-конкретно, по думите му, в момента Киев и НАТО обсъждат платформа за възвръщането на Крим в пределите на Украйна.

По-рано кандидатът за президент на Украйна, комикът Владимир Зеленски, който води в социологическите проучвания броени дни преди президентските избори на 31 март, обясни думите за готовността да се коленичи пред Путин, които са били изказани през 2014 г. Политикът каза, че е имал предвид желанието да падне на колене, само ако страната му не бъде поставена в същото положение.