Посолството на Русия в САЩ, в отговор на поздравление на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) към участниците в четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, го посъветва да коригира картата на Русия, добавяйки Крим на нея.

Преди четвърфиналния мач Русия-Хърватия ЦРУ е публикувало в "Туитър" подборка от факти за Русия от "Световна книга на фактите на ЦРУ". В една от публикациите е била приложена карта на страната, в друга - основните статистически данни за нея.

"Поздравленията са приети, ЦРУ. Моля, актуализирайте картата си за Русия и статистиката", пишат руските дипломати в "Туитър".

Към съобщението им е прикрепена карта на Русия, като Крим е включен в нейния състав. Също така са приведени по-нови данни за населението и района.

Крим беше анексиран от Русия през март 2014 г. Според руския президент Владимир Путин въпросът за Крим е "приключен окончателно."

Руският национален отбор по футбол загуби с дузпи в събота четвърфиналния мач срещу Хърватия, която стана последният полуфиналист в турнира. Това е най-добрият резултат на "Сборная" на Световно първенство в историята.