Унгарско-американският финансист и филантроп Джордж Сорос обяви, че потискането и репресията над опозицията от страна на правителството на унгарския премиер Виктор Орбан е по-голямо в сравнение с времената, когато Унгария беше доминирана от Съветския съюз, съобщава "Асошиейтед прес".

Сорос заяви във видео послания, публикувани днес, че ако Орбан изгони основания от Сорос Централноевропейски университет, той ще го съхрани в изгнание и ще го върне след слизането от власт на Орбан.

Унгария се оплаква от "фронтална атака" на Сорос

Унгария се оплаква от "фронтална атака" на Сорос

Атакувал чрез НПО-тата си и бюрократите на ЕС

Орбан, който се противопоставя на миграцията, особено на мигрантите мюсюлмани, твърди, че Сорос иска да наводни Европа с мигранти. Сорос подкрепя миграцията, но твърди, че никоя страна не трябва да бъде принуждавана да ги приютява.

Орбан, който за кратко следва в Оксфордския университет със стипендия на Сорос в края на 1980-те години, заяви по държавното радио, че неправителствените организации, финансирани от Сорос, се подготвят да действат като политически партии по време на предизборната кампания преди парламентарните избори през април догодина, за да помогнат за отслабването или свалянето от власт на неговото антиимиграционно правителство.

Сорос: Унгарското правителство използва лъжи в атаките срещу мен

Сорос: Унгарското правителство използва лъжи в атаките срещу мен

Атаките на Будапеща съдържат само "лъжи и изопачения"