През първата половина на тази година полицията е регистрирала 519 нападения срещу мигранти, включително подбуждане към омраза и нанасяне на тежки телесни повреди.

Нападенията включват престъпления като подбуждане към омраза, принуда и нанасяне на тежка телесна повреда с опасни последици. Според статистическите данни е имало и 69 нападения срещу центрове за настаняване на бежанци, пише Die Welt.

70 случая са категоризирани като престъпления и се търси наказателна отговорност. При тях са били ранени 46 души, включително шест деца.

Макар данните да показват значително намаление в сравнение с 2023 г., когато за годината са регистрирани 2450 нападения срещу мигранти, властите остават внимателни. Според разследващите 88% от всички инциденти са били политически мотивирани от страна на десницата.

Германия забрани мюсюлманска организация заради радикален ислям

Германия забрани мюсюлманска организация заради радикален ислям

Тя е свързана с върховния лидер на Иран

Наблюдава се регионално съсредоточаване на престъпленията в две федерални провинции - най-много нападения са регистрирани в Саксония и Тюрингия, където на 1 септември ще се проведат парламентарни избори. От 286-те нападения срещу мигранти в цяла Германия през второто тримесечие на 2024 г. най-много са в Саксония (41), а на второ място - в Тюрингия (35). След тях се нареждат Бавария (31), Долна Саксония (30) и Бранденбург (29).