Пожарът в склад за боеприпаси във Воронежка област на Русия, който беше ударен от украински дронове в събота вечерта, е локализиран, разпространението на огъня е спряно. Това съобщи областният управител Александър Гусев в неделя вечерта.

Според информацията му детонации вече се случват много по-рядко.

Руският губернатор пише за "взривяване" и "прочистване на територията", но пак не посочва какво точно се е взривило и защо територията сега трябва да бъде разчистена.

Украински дронове удариха склад за боеприпаси близо до село Солдатское в Острогожски район в събота през нощта. По-късно източници от Службата за сигурност на Украйна потвърдиха пред журналисти, че това е тяхна операция.

"Няма заплаха от разпространение на пожара в населените места", уверява губернаторът на Воронеж Александър Гусев в канала си в Telegram тази вечер.

Гусев съобщава, че е възстановено и електричеството в едно от селата и е пуснато движението по магистралата Воронеж - Луганск, след като часове наред то бе блокирано по 54 километра от пътя.

Остава извънредното положение в част от Воронежка област

Остава извънредното положение в част от Воронежка област

Детонацията след падането на фрагменти от украински дронове в Острогожски район, е спряна

"В ход е активната фаза по разминиране на територията и потушаване на пожара. Напусналите жители остават в центрове за временно настаняване и при роднини", гласи запис в телеграм канала на губернатора.