Прехвърлят туристите, които закъсаха в Гърция с извънредни полети от островите към летищата в Атина и Солун. Програмата на полетите включва и вторник, съобщи БНР.

Именно прехвърлянето на блокираните туристи от островите бе причина гражданската авиация да не участва в стачката. Има достатъчно места в самолетите и всички, които желаят да се върнат, могат да резервират билети, съобщиха от самолетните компании.

Туристическите агенции осигуряват и безплатен превоз с автобуси по програмата на туристите. Блокираните от петък пристанища обаче нанесоха сериозен удар върху туризма.

Изтеглянето на протестите е свързано с изненадващото внасяне в парламента на спорния проектозакон за осигурителната система. Синдикатите вече втори ден блокират Гърция с демонстрации. Очаква се в събота вечерта да има протести в цялата страна.

Български туристи са блокирани на Санторини

Български туристи са блокирани на Санторини

500 българи остават там заради стачката на фериботите

Демонстрантите обаче не блокират пътища и не създават проблеми на трафика. В неделя ще има затруднения със снабдяването с бензин. Собствениците на бензиностанции съобщиха, че ще стачкуват през цялия ден, като се препоръчва да се зарежда с гориво днес през деня.

Железничарите спряха влаковете до понеделник, а в днешния съботен ден не се движи и градският транспорт. Започват дебатите в парламента по спорния проектозакон, като гласуването ще стане утре вечер, но дотогава се организират масови демонстрации в цялата страна.