Британският премиер Тереза Мей изложи своята "преобладаващо консервативна програма", неоставайки длъжна на критиците си, дори на протестиращ, който прекъсна речта ѝ, като се опита да докаже, че може да ръководи Великобритания и да гарантира твърд Брекзит, отбелязва "Ройтерс".

Във важната реч пред конференцията на Консервативната партия, в която протестиращият и кашлица почти прекъснаха думите ѝ, Тереза Мей спечели много консерватори в залата, обещавайки да съживи партията и отправяйки обещания към младите хора и семействата.

61-годишната Мей също така заяви, че няма нищо против да бъде наричана "Ледена девица", но за разлика от много от нейните критици, тя е започнала от нулата в живота, нещо което я убедило в нуждата от това, което тя нарече британска мечта.

Нейната реч може да е изключителен успех или изключителен провал за британския премиер, чийто опит да покаже на конференцията единство в партията беше подкопан от външния министър Борис Джонсън, вероятен претендент за лидерския пост в Консервативната партия, който получи възторжени аплодисменти за речта си във вторник.

"Това е консерватизъм, в който вярвам, консерватизъм на честността и справедливостта и възможностите за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", подчерта Мей пред приветстващата тълпа.

Конференцията на консерваторите в Манчестър е съпроводена с доста меланхолични настроения, въпреки че се провежда след конференцията на Лейбъристката партия, която беше почти празнична.

След атаката на лейбъристите срещу капитализма, който е гръбнакът на консервативната политика, Тереза Мей иска да подчертае важността на защитата на свободните пазари и фискалната предпазливост.

Мей тласка Великобритания към ръба на скалата, предупреди Корбин

Мей тласка Великобритания към ръба на скалата, предупреди Корбин

Само лейбъристите могат да постигнат добро споразумение с ЕС

Ала тя също така иска да се ангажира с по-младите избиратели, които приветстваха политиките, подкрепяни от лидера на лейбъристите Джереми Корбин, краен левичар, който обеща да ренационализира железниците и да сложи край на таксите за обучение, които вкарват в дългове завършилите студенти.