При управлението на премиера Тереза Мей рискът Великобритания да падне от ръба на скалата след Брекзит се превръща в реалност.

Това предупреди лидерът на лейбъристите Джереми Корбин по време на ежегодната конференция на основната опозиционна партия в южния английски град Брайтън, информират Ройтерс и "Гардиън".

Корбин добави, че само лейбъристите могат да постигнат добро споразумение с ЕС.

"Рискът от падане от ръба на скалата на Брекзита се превръща в реалност", предупреди Корбин пред стотици партийни членове на конференцията.

Той атакува британски медии заради негативното отразяване на лейбъристите по време на предизборната кампания.

По думите му един ден преди изборите вестник "Дейли мейл" е отделил 14 страници за атака срещу лейбъристите, но на следващия ден партията увеличила подкрепата си с 10%.

"Никога толкова много дървета не са умирали напразно", атакува той вестника.

През следващия път - напишете статия с 28 страници, призова той редакцията на вестника.

Корбин също коментира речта на американския лидер Доналд Тръмп пред ООН. Според него речта е била "дълбоко обезпокоителна".

Сега трябва да бъдем откровен приятел на САЩ повече от всякога, смята той.

По думите му ценностите, които споделят със САЩ нямат нищо общо с изграждането на стени, блокирането на мигранти на базата на религията, замърсяването на планетата и насърчаването на расизма.

"И нека ви кажа честно - речта на американския президент пред ООН миналата седмица беше дълбоко обезпокоителна", категоричен той.

С нея, според него, се плаши с война и се говори за прекратяване на международни споразумения.

Отсъствието на темите за човешките права и универсалните ценности доказва, че речта не е била на световен лидер, каза лейбъристът.

Корбин засегна и темата за Северна Корея. Той призова за намаляване на риториката и започване на диалог и преговори, за да се избегне конфронтация на Корейския полуостров.

Той призова генералния секретар на ООН Антонио Гутериш да използва властта си и да убеди Вашингтон и Пхенян да започнат процес за организиране на преговори.

Джереми Корбин призова също за реално прекратяване на потисничеството над палестинския народ.

Лидерът на Лейбъристката партия е убеден, че човешките права трябва да бъдат "в сърцевината на нашата външна политика".