Тази седмица руските войски са изстреляли над 400 ракети от различни типове и безпилотни летателни апарати по Украйна.

Това съобщи уебсайтът на украинския президент след разговорите между високопоставена украинска делегация и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин във Вашингтон.

Посещението започна в петък. Делегацията включва украинския вицепремиер и министър на икономиката Юлия Свириденко, ръководителя на президентската канцелария Андрий Ермак, министъра на отбраната Рустем Умеров и други официални лица, изброи руската редакция на Би Би Си.

"Андрий Ермак и Рустем Умеров разговаряха за ситуацията на бойното поле, нуждите на Силите за отбрана от въоръжение и оборудване, както и за неотдавнашния обстрел на енергийната система от страна на държавата агресор.

През тази седмица Руската федерация удари Украйна с повече от 400 ракети от различни типове и безпилотни летателни апарати. Масираните атаки започнаха на 26 август сутринта.

Forbes: Само за ден Русия удари по Украйна с ракети за $1,3 млрд.

Forbes: Само за ден Русия удари по Украйна с ракети за $1,3 млрд.

Кремъл продължава с тактиката си за удря по граждански цели

Украинската страна отбеляза, че Украйна трябва да укрепи своята противовъздушна отбрана, за да защити хората и критичната инфраструктура", се казва в изявлението.

Както заяви Андрий Ермак по време на разговорите, за Киев е "изключително важно да получи оръжия от вече обявените отбранителни пакети възможно най-скоро".

На срещата бяха обсъдени също така обучението на украинските военни и съвместното производство на оръжия.