Украинските дронове в неделя продължават да атакуват населени места в Белгородска област. Това съобщава "Интерфакс", като цитира изявление на губернатора Вячеслав Гладков.

"Още три населени места от градския район Грайворонски са били атакувани от безпилотни самолети на украинските въоръжени сили. По предварителни данни няма жертви", написа той в своя канал в Telegram.

Според началника на района в село Безимено след нападение от няколко дрона са напълно разрушени три частни къщи и е повреден магазин. Повреди има и по газопроводите.

Белгородска област отново обяви заплаха от нападение

Белгородска област отново обяви заплаха от нападение

"Има опасност от атака на БПЛА на цялата територия на Белгородска област, бъдете внимателни", се казва в съобщението

Освен това два дрона атакуваха село Смородино. В частни домакинства са изпочупени прозорци и изсечени огради. Пострадал е лек автомобил.

По думите на Гладков в село Пороз безпилотен самолет е атакувал комуникационно съоръжение. Със селото няма връзка.

Губернаторът каза още, че в Краснояружки район в село Демидовка дрон е хвърлил взривно устройство в частния сектор: в една къща е счупен прозорец, а във второ домакинство е срязана ограда.

Ранени при атаки срещу Белгородска област

Ранени при атаки срещу Белгородска област

Нанесени са материални щети при други атаки

"В село Зиборовка, градски район Шебекински, дрон атакува селскостопанско предприятие - газопроводът е повреден", пише Гладков.

По-рано в неделя в град Грайворон дрон хвърли взривно устройство върху кола, паркирана близо до жилищни сгради. Ранен е цивилен. Село Богун-Городок, Борисовска област, е атакувано от FPV дронове, двама цивилни са ранени.

Припомняме, че и в събота областта бе подложена на атаки, а и почти ежедневно там се регистрират такива нападения.