Повече от 200 кипърски хотели изразиха готовност да участват в правителствената програма за подкрепа на вътрешния туризъм и стимулиране на ваксинацията на населението на острова, която предвижда субсидиране на част от хотелските разходи на тези граждани и постоянни жители на Кипър, които ще бъдат ваксинирани с лекарства срещу коронавирус. Това съобщи в понеделник пред Cyprus Mail генералният директор на Кипърската асоциация на хотелиерите (Pasyxe) Филокипрос Русунидис.

Бум на коронавируса в Кипър след сватби и партита, основно се заразяват младежи

Бум на коронавируса в Кипър след сватби и партита, основно се заразяват младежи

Нарушават се здравните мерки...

Схемата ще работи от 16 юли до 31 август. Тя предвижда, че държавата ще финансира 35% от разходите за двойна стая на цена от не повече от 80 евро на вечер, включително закуска, и при резервация на такава стая за поне три дни. Както ваксинираните жители на острова, така и тези, които са били болни от ковид в рамките на 180 дни преди настаняване в хотела, ще могат да се възползват от тази оферта.

"Това на практика означава, че клиентите, използващи тази схема, могат в крайна сметка да платят само 50 евро за хотелски престой, което е страхотна сделка", каза Русунидис.

Според него списъкът на хотелите, участващи в тази програма, ще бъде публикуван скоро.

Кипър обмисля бонуси за ваксинираните и мерки за неваксинираните

Кипър обмисля бонуси за ваксинираните и мерки за неваксинираните

Ваксинацията е патриотичен дълг...

Ръководителят на сдружението каза още, че към плана са се присъединили над 100 хотела, чието изпълнение предполага, че медицински екипи ще обикалят хотелите, организирайки там мобилни пунктове за ваксинация и осигурявайки ваксинации на работното място на клиентите. Според Русунидис 2 хиляди служители в хотелите са изразили интерес да използват услугите на тази услуга.

Според информацията на Pasyxe, публикувана миналата седмица, над 50% от кипърския хотелски персонал все още не са ваксинирани срещу коронавируса.