Антиправителствената демонстрация, на която присъстваха няколко хиляди души, се проведе в събота вечер в столицата на Сърбия. Това съобщи ТАСС.

Протестиращите замеряха сградата на националната телевизия с яйца. 

Те дори и превзеха за около час и половина сградата на националната телевизия. След преговори с полицията, протестиращите се оттеглиха.

Манифестацията започна с изказвания на активисти пред сградата на Философския факултет на Белградския университет. Заместник-председателят на Народната партия Синиш Ковачевич се обърна към тълпата със специално оборудван камион, като каза, че "единственото решение на косовския въпрос е оставката на сръбския президент Александър Вучич." След това той призова протестиращите "да не маршируват, а да тръгнат към свободата".

Корупционен скандал се развихря около Александър Вучич

Корупционен скандал се развихря около Александър Вучич

Управляващите криели партийните си донори

След това процесия от хора минава по улиците, скандирайки антиправителствени лозунги. Пред процесията имаше камион с високоговорител, излъчващ хитовете на сръбската музика. Хората носеха лозунгите "Ние сме за хората, срещу бившите и настоящи крадци!", "За свобода!", "Ставай, Сърбия!", "Уважавай закона!". Организаторите на процесията раздадоха на активисти и минувачи по улиците на вестник "Данас", който е говорителят на опозицията.

Не е имало полиция на протеста, но КАТ са били дежурни на кръстовища, спирайки автомобилния трафик по маршрута на конвоя за свободно преминаване на протестиращите. Митингът приключи пред сградата на парламента.

В Белград продължават протестите срещу Вучич

В Белград продължават протестите срещу Вучич

Президентът се радва на стабилно мнозинство

Протестите се провеждат в страната от началото на декември. Причината за началото на протестите е побой над един от опозиционерите Борко Стефанович в град Крушевац. Опозицията обвини правителството в създаването на атмосфера на насилие и призова своите поддръжници да излязат на улицата.